Wanneer aanplanten en hoeveel planten gebruikt u.

De ideale aanplanttijden verschillen per streek maar als grove regel kunt u het volgende aanhouden;

Zodra de ergste warmte voorbij is, meestal is dat eind september, dan kunt u aan de slag met aanplanten en wel totdat de eerste nachtvorst zich aandient.
Zodra de vorst uit de grond is kunt u opnieuw verder met de aanplant.
In sommige delen van Frankrijk kent men nauwelijks vorst, hierdoor is het aanplantseizoen lang.
Het is van belang dat u uw pas geplante planten van voldoende water voorziet, ook als het voor ons gevoel winter is!

Na enige weken voorziet u de planten ook van wat mest, als u deze wijze werkt kunt u zeker in de periode tussen eind september en eind mei uw haag aanplanten.
Mocht u speciale aanplantaarde gebruiken dan is een mestgift niet nodig, dit zit in de aarde die verder ook de juiste bacteriën en schimmels en wortelstimulatoren bevat die de haarworteltjes helpen ontwikkelen.

Een enkele of dubbele rij aanplanten, wat is het verschil?

Een haag kun je op 2 verschillende manier planten. In een enkele of dubbele rij.
Vanzelfsprekend heb je met een dubbele rij meer planten nodig, de geadviseerde hoeveelheden per strekkende meter vind u in de beschrijving bij de betreffende plant, zet u een dubbele haag dan heeft u 1.5 x deze hoeveelheid nodig.

Eerst is de keuze van de plantwijze belangrijk. De meeste mensen denken dat je met een dubbele rij een dikkere haag hebt, maar dat is slechts ten dele waar.
Met een dubbele aanplantwijze heeft u inderdaad een dikkere haag staan, maar als u deze geregeld diep insnoeit dan is deze dubbele haag ook gewoon een ‘slank’ exemplaar :-) 
In principe kan zelfs een enkele rij net zo dik worden als een dubbele mits je deze wat laat uitdijen met de manier waarop je snoeit. Het is het wel zo dat je direct een dikkere haag hebt staan met meer volume en dus minder inkijk.

Daarom zegt men;

Wilt u direct een dichter resultaat, kies dan voor een dubbele rij. 
Mag het wat de tijd hebben dan is een enkele rij een alternatief dat minder kost. 
Als u ruimte gebrek heeft dat is een enkele rij waarin u  meer planten per meter zet de oplossing.