Wat is het verschil tussen blote wortelplanten, kluitplanten en potplanten

Blote wortel planten worden gerooid op het moment dat de planten in rust zijn.
Blote wortel planten hebben geen grond rond de wortels en worden verpakt in een plastic zak, het is zaak deze plantendirect na ontvangst in de volle grond te plaatsen en niet zonder bescherming rond de wortels ergens neer te leggen!
Blote wortels drogen snel in en daardoor kan de plant zich niet ontwikkelen.
Blote wortelplanten zijn in aanschaf veel voordeliger.
U kunt de planten ook op de bos waarin ze geleverd worden inkuilen zodat u wat meer tijd heeft om de uiteindelijke standplaats te prepareren.

Planten met kluit worden uit de grond gerooid als de planten in rust zijn. Ze zijn leverbaar van half oktober tot half mei. Planten met kluit hebben een kluit van grond rondom de wortels dat met een netje bij elkaar word gehouden.
U dient het netje niet te verwijderen omdat u daarmee wortels beschadigd. De netjes zijn gemaakt van  milieuvriendelijk materiaal. Het voordeel van planten op kluit is dat ze al flink ontwikkeld zijn en uw haag gelijk ‘body’ heeft.

Potplanten zijn in een pot opgekweekt en het gehele jaar door verkrijgbaar.
Het voordeel van in pot gekweekte planten is dat u de wortels niet beschadigd bij het inplanten waardoor de plant direct doorgroeit en daardoor het hele jaar (niet als het vriest) te planten is.
Doordat potplanten tijdens de opkweekperiode meer plaats innemen en bewerkelijker zijn voor de kweker ligt de prijs beduidend hoger.